Hé, maar dat is écht bizar!

Ik snap nog steeds niet wat er door mijn hoofd ging dat ik die paardenbijter op 30 meter afstand boven het weiland ging platen. Maar goed, ik ben er achteraf erg blij om. Nu op het grote scherm zie ik ook het vage zadeltje en dat ik echt geen tekening over het hoofd zie.

Zadellibel, vrouw

Een zadellibel boven een standaard weiland in het Binnenveld bij Wageningen. De soort is dit jaar nog niet veel gezien in Nederland en de laatste waarneming op waarneming.nl is alweer van weken geleden. De soort komt uit Zuid(oost)-Europa en Noord-Afrika en komt soms met de wind mee waaien.

Ik zag haar maar heel kort en op grote afstand, maar het beeld staat op mijn netvlies én mijn camerasensor gebrand. Zo bizar is de waarneming. Ik kreeg de tijd om precies vier foto’s te maken, waarvan er twee scherp waren.

In 2019 was de laatste grote influx van deze zeer zeldzame subtropische soort. In dat jaar zag ik de soort ook al op meerdere plekken, waaronder twee keer in de omgeving van Wageningen. De derde keer was in Limburg, afgereisd naar een gebied waar er toen veel waren. Om plaatjes te schieten. Klik hier om de foto’s te bekijken.

De reden dat ik in het Binnenveld was, was trouwens deze sneeuwgors. Ook al een bijzondere klant in het binnenland. Normaal worden deze beestjes vooral in het najaar en de winter aan de kust gezien.

Sneeuwgors, man winterkleed
Haas(t)
Een jonge patrijs
Een boom vol bruinrode heidelibellen, zonnend in het laatste zonlicht van de dag.

Eén reactie op “Hé, maar dat is écht bizar!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: