Rupsen van de sleedoornpage

Vandaag heb ik in de buurt even gezocht naar rupsen van de sleedoornpage. Van de winter heb ik met een NJN-excursie heel veel eitjes gemerkt met touw, en rondom die touwtjes is het dan relatief makkelijk zoeken. Relatief, want de rupsjes in kwestie zijn op dit moment nog maar zo’n halve centimeter groot! Over een maand zijn ze wat groter, dan is het misschien beter te doen.

Zoek de rups van de sleedoornpage… In het echt nog honderd keer lastiger dan op de foto!
De min of meer zwarte kop is bijna altijd ingetrokken in het lijf
Maar hier is de kop wel te zien!

Maar klein, groen en op onopvallende plekjes op de onderkant van de sleedoornbladeren maakt het vinden wel erg lastig. Na twee uur zoeken en foto’s maken had ik drie rupsjes gevonden. Ik ga ze in de gaten houden en hopelijk ook nog een keer een pop vinden om te fotograferen, dan heb ik de hele cyclus van de sleedoornpage rond!

Een eitje van de sleedoornpage die nog uit moet komen wordt bewaakt door een bladluis

3 Reacties op “Rupsen van de sleedoornpage”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: