Reptielenmonitoring Terlet

Vandaag heb ik weer een rondje gelopen op mijn twee nieuwe reptielenmonitoringsroutes van het RAVON, beide op zweefvliegveld Terlet. Na al twee – door het weer – erg magere rondes gehad te hebben werd het nu een keer tijd om reptielen te gaan zien. Dat lukte vandaag een stuk beter: op de zuidelijke route 13 zandhagedissen, een levendbarende hagedis en een verstoppertje spelende gladde slang. Op de noordelijke route bleef het bij één soort: 12 zandhagedissen. Het was mooi om te zien dat een heel aantal subadulte zandhagedissen de winter en droogte ook overleefd hebben.

Zandhagedis, vrouw adult
Groentje
Zoek de gladde slang
Zandhagedis, man adult
Zandhagedis, man adult
Zandhagedis, subadult

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: