Noordwestpark Wageningen

Vandaag ging ik even in het Noordwestpark van Wageningen kijken of er nog leuke libellen waren aan komen waaien. Stiekem hoopte ik natuurlijk op een sierlijke witsnuitlibel, maar die vond ik niet. Wel zag ik een vrouwtje krooneend, maar dit keer zelfs met vier jonge kuikentjes! Ik heb hier nog nooit een mannetje gezien, dus het is goed mogelijk dat de vader een wilde eend of kuifeend is. Ik ga ze in de gaten houden om te zien hoe de jongen eruit gaan zien.

Krooneend met jongen
Krooneend met jongen
Krooneend met jongen
Krooneend met jongen

Verder vond ik nog wel een metaalglanslibel, veel grote roodoogjuffers, veel azuurwaterjuffers, wat watersnuffels, vroege glazenmakers, een grote keizerlibel en een verdwaalde weidebeekjuffer.

Vroege glazenmaker
Metaalglanslibel
Watersnuffels in copula
Grote roodoogjuffer, man
Grote narcisvlieg

Eén reactie op “Noordwestpark Wageningen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: