Van klaproos tot flamingo

Vandaag ben ik nadat ik vroeg terug ben gekomen van een kamp nog even naar het Renkums Beekdal geweest. Op het kamp was het niet zo mooi weer en ik had niet genoeg energie door verkoudheid om 20 km op en neer te fietsen naar het gebied. Het Renkums Beekdal was wel goed te doen.

Ik ben eerst even om een roggeakker heen gelopen naast het Beekdal. Er stonden wat korenbloemen en klaprozen en er vlogen veel grote keizerlibellen en gewone oeverlibellen, en ik zag mijn eerste bruin zandoogje van het jaar.

Mijn eerste bruin zandoogje van het jaar
Korenbloemen
Klaproos tussen de rogge
Gewone oeverlibel vrouw tussen de rogge

In het Beekdal zelf vlogen veel Sint-Jansvlinders die zich prima lieten fotograferen.

Twee Sint-Jansvlinders
Sint-Jansvlinder
Sint-Jansvlinder
Twee Sint-Jansvlinders

Op  de terugweg ben ik langs de Wageningse Bovenpolder gefietst met in mijn achterhoofd dat daar vanochtend een flamingo was gezien. En ja, de flamingo was er nog! Het ging om een Chileense flamingo, een soort die in Europa veel wordt gehouden en lang geleden ook ontsnapt is en bij het Zwillbrockervenn net over de Duitse grens een populatie begonnen is. Grote kans dat hij daar ook vandaan komt. Wel een wild dier zonder ringen, maar een exoot dus. Dat maakte hem echter niet minder mooi, want hij stond ook nog eens lekker dichtbij de kant, en mijn macrolens was genoeg!

Chileense flamingo
Chileense flamingo
Chileense flamingo
Chileense flamingo
Chileense flamingo
Chileense flamingo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: