Reisblog 17 – Duitsland – Südliche Weinstraße

Vanaf zo’n beetje Wiesbaden volgden we de Rijn naar het zuiden. Het landschap was haast Nederlands: een dijk langs de rivier, bloemrijke bermen (oké, dat hebben we in Nederland niet zo veel helaas) en veel akkers. Vlinders waren er wel, op 5 juni zagen we tussen Mainz en Ludwigshafen vooral heel veel dambordjes.

Na in twee dagen van Schlangenbad naar Ludwigshafen gefietst te hebben hadden we wel weer even genoeg Rijnlandschap gezien en bovendien was de eerste camping langs de rivier best ver. Daarom gingen we voor een ommetje richting de heuvels van Saarland, de Südliche Weinstraße in. De akkers maakten plaats voor wijngaarden en het landschap werd iets glooiender. De échte heuvels gingen we maar niet in met onze zwaar bepakte fietsen.

Bij een tussenstop op zoek naar mercuurwaterjuffers (bij een inmiddels sneu beekje waar ze zeven jaar geleden nog zaten) zagen we wel wat leuke vlinders: twee rotsvlinders, geelsprietdikkopjes en een paar kleine weerschijnvlinders. Die laatste was nieuw voor deze vakantie.

Op de camping vlak ten zuiden van Neustadt kwamen we nog een mooi mannetje muurhagedis tegen. Op onze rustdag op 7 juni liepen we een stukje langs de bronbeekjes bij de camping. We zagen een bronlibel die we ook gelijk weer kwijtraakten, een ringslangetje en een paar zuidelijke glazenmakers die op een open plek vliegjes vingen. Verderop langs het beekje vonden we wederom veel vuursalamanderlarven en wederom geen volwassen dieren. Toen het begon te stortregenen wachtten we het toch maar niet af en gingen snel terug naar de camping.

Eén reactie op “Reisblog 17 – Duitsland – Südliche Weinstraße”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: