Schattige scharrelaars (deel 1)

Je hebt schattige dieren, je hebt extreem schattige dieren en je hebt jonge egeltjes. Ze zien er dan wel vrij normaal uit voor een egel, maar een volwassen egel is natuurlijk ook al schattig. En de schattigheidsfactor is uiteraard omgekeerd evenredig met de lengte van zo’n beestje. Voor de minder wiskundigen onder ons: hoe kleiner, hoe schattiger.

Een van de egelkleuters op de rand van het fietspad.

Gisteravond trof ik tijdens een rondje fietsen in het Binnenveld bij Wageningen een stelletje egelkleuters aan. Niet echt baby meer, maar nog wel erg klein. Met zijn drieën scharrelden ze langs de rand van het fietspad, vanwaar ze hun neus in de berm staken en de eetbare onderdelen opknabbelden.

De typische balhouding waarbij de stekels alle kanten op staan.

In eerste instantie waren ze nog wat schrikachtig en vertrokken ze na de typische balhouding het hoge gras in, maar het duurde niet lang voor ze aan mij gewend waren. Ik stond rustig op het fietspad te kijken en de egeltjes liepen aan mijn voeten. Ze gingen rustig hun gangetje. Twee fietsers die met een rotvaart langs kwamen in het donker kon ik maar net op tijd waarschuwen. Gelukkig liepen de beestjes steeds op de rand van het fietspad en niet middenop.

Omdat ik niet van plan was een hele egelfamilie tegen te komen had ik geen camera of fatsoenlijke lamp mee. Met mijn telefoon en ingebouwde zaklamp heb ik wat beelden gemaakt, die me eerlijk gezegd helemaal niet tegenvallen. Behalve wat foto’s heb ik ook uitgebreid filmbeelden gemaakt en in een compilatie van ongeveer twee minuten gezet. Geniet ervan!

Druk op de ‘f’ op je toetsenbord of op het tekentje rechtsonder in het filmpje om op volledig scherm te bekijken.

2 Reacties op “Schattige scharrelaars (deel 1)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: