Vogelseizoen begonnen

Nu de nachten lengen begint het reptielen- en insectenseizoen toch echt aan een eind te komen. Na flink wat dagen vol koudbloedige dieren op warme dagen wordt het tijd om weer naar warmbloedige dieren te gaan kijken, daar de insecten en reptielen in winterslaap gaan.

Vorige week ben ik even bij een bekende bosuilenboom langs geweest. Voor het eerst zag ik hier niet één, maar zelfs twee bosuilen voor het gat zitten. Prachtig boven elkaar, rustig het nog groene bos in kijkend, voor zover ze niet zaten te slapen.

Afgelopen weekend kwam vogelend Wageningen overeind voor een morinelplevier, een zeldzame vogel die in de trektijd vooral in de kustprovincies opduikt. Een jong dier was verdwaald en in de Binnenveldse Hooilanden terecht gekomen. Het was lang geleden dat ik voor een vogel op pad ging. Hij was erg leuk te zien, druk heen en weer rennend op het veld.

De jonge morinelplevier in het Binnenveld

Op maar liefst twee kilometer afstand kon ik een door anderen gemelde overvliegende velduil nog net zien. Meer dan een vage foto kon ik er natuurlijk niet van maken.

Een velduil cirkeld boven de Bennekomse Hooilanden op ongeveer twee kilometer afstand. Klik voor mooie foto’s van velduilen hier.
Groene specht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: