Nieuwe apparatuur, nieuwe kansen!

Na het overlijden van mijn Canon EOS 70D heb ik er niet lang over gedaan om een nieuwe camera te vinden. Mijn keus is gevallen op zijn opvolger: de EOS 80D. Qua werking is alles bijna hetzelfde en de knopjes zitten op dezelfde plek. Mijn oude camera vond ik erg fijn, dus dezelfde camera maar met vernieuwde techniek stond mij wel aan.

In combinatie met mijn nieuwe ringflitser, die ik kort hiervoor gekocht heb, heb ik mijn nieuwe camera in de tuin getest. Het verschil is op het eerste gezicht niet heel groot, maar op een groot scherm blijkt dat mijn nieuwe camera toch wel veel betere foto’s maakt. Helderder en scherper, minder ruis bij weinig licht. Alleen maar voordelen eigenlijk!

Hieronder laat ik wat foto’s zien die ik in en rond de tuin gemaakt heb, eerst vier met mijn oude camera toen ik mijn nieuwe ringflitser ging uitproberen, daarna een aantal in het donker met mijn nieuwe camera en de ringflitser.

Kaardebollen met tegenlicht. Dankzij de flitser heb je zowel de mooie kleuren van de oranje avondzon als een mooi belicht onderwerp. (70D)
De kaardebol heeft venijnige weerhaakjes aan de stekels, waardoor de stekels nog gemener zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. (70D)
(70D)
Het lijkt alsof ik deze foto ’s nachts gemaakt heb, maar dat is niet zo. Door de bloem fel te belichten valt de achtergrond weg. (70D)
Teunisbloem in het donker. (80D)
Detail van de teunisbloem. (80D)
Een egeltje verraadde zichzelf met zijn geritsel. (80D)
Ik kon niet goed kiezen tussen de variant in kleur of in zwart-wit. Normaal houd ik niet van zwart-witfoto’s, maar deze vind ik toch wel mooi. (80D)
(80D)
(80D)
Een mooie varen vanaf de onderkant belicht. (80D)
En ook naaktslakken kunnen mooi zijn. Van voor én van achter belicht met een ringflitser en een zaklamp. (80D)

Eén reactie op “Nieuwe apparatuur, nieuwe kansen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: