De techniek staat voor niets!

De laatste week van augustus was natuurlijk ook de tijd dat de heide op zijn mooist was. In de omgeving Holten, waar we een vakantiehuisje hebben met de familie, ben ik op meerdere plekken op de hei geweest.

Bloeiende struikheide op de Haarlerberg (Sallandse Heuvelrug)

Om ook eens wat anders te doen dan normaal (en omdat ik geen zin in sjouwen had) heb ik vooral veel foto’s met mijn telefoon gemaakt. De resultaten zijn verbluffend. Van sommige foto’s kun je amper zien dat ze niet met een echte camera gemaakt zijn. Zeker met wat nabewerking, wat ik overigens met al mijn foto’s doe, kan een smartphone prachtige foto’s maken. Beter dan een spiegelreflexcamera? Ik vind van niet. Gelukkig maar, want ik heb behoorlijk geïnvesteerd in mijn cameramateriaal. Maar toch is het echt niet slecht.

Bloeiende heide op het Elzenerveld

 

Behalve op de heide heb ik ook in de omgeving van Laren wat uitgeprobeerd met vlinders en paddenstoelen.

Een mooie verse sombere boleet. Hij heet dus somber, maar eigenlijk vind ik hem best fraai.
Kleine parelmoervlinder
Kleine parelmoervlinder

Een zwavelzwam op Landgoed Twickel (Twente)
Een Wespspin in de Engbertsdijksvenen

Al deze foto’s zijn dus met mijn telefoon gemaakt, met een Oppo A9 2020.

Eén reactie op “De techniek staat voor niets!”

  1. Hoi Jan Freerk,

    Grappig te lezen over je foto’s met je telefoon. Mijn oudste zoon geeft workshops smartfoon fotografie en maakt er echt kunst mee ( vind ik ). Hij werkt ook met jongeren, daar werkt de smartfoon fotografe als een soort moderne kunstzinnige therapie !

    Eerst leek het mij maar niks maar ik ben er door hem heel anders naar gaan kijken. Succes ermee !

    Groetjes Hanneke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: