Ontmoeting met de gladde slang

Vandaag ben ik het veld in geweest op de Veluwe om reptielen te tellen. Een vliegende start hadden we niet, maar uiteindelijk hadden we in beide gebieden een redelijke score. Voor wat tegenwoordig nog redelijk was. Op het allerlaatst ging ik in de wegberm in het eerste gebied nog bijna op een gladde slang staan, dé topper van de dag. Ze liet zich van alle kanten prachtig bekijken. Dat gladde slangen uitstekend kunnen klimmen wilde ze ook nog wel even laten zien. Voor de Canadees die we tegenkwamen kon de dag niet meer kapot. Hij was op zoek naar slangen met zijn Nederlandse vriend, maar zonder ons had hij een wat minder mooie dag gehad. De eindscore van het eerste gebied was vijftien zandhagedissen, een levendbarende hagedis, een gladde slang en een huidje van een gladde slang. In het tweede gebied, waar we de twee jongens ook op sleeptouw hadden genomen, zagen we vijf zandhagedissen en een hazelworm. De aantallen waren niet wereldschokkend, maar toch heel wat beter dan wat we vorig jaar gemiddeld zagen. En natuurlijk de topper van een pracht van een gladde slang!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: