‘Golden hour’ in het Binnenveld

Onder fotografen is het een bekend begrip: golden hour, oftewel ‘gouden uur’. Het laatste uur voor zonsondergang en het eerste uur na zonsopgang, wanneer de zon heel laag staat. Meer mensen kwamen ervan genieten in het Binnenveld bij Wageningen gisteren, via een fietspad dat vanuit de wijk Noordwest het landelijk gebied in loopt. Vanuit daar ging ik ook op pad gisteravond.

Mijn eerste doel was om de ransuil te vinden, inmiddels publiekgeheim in de aangrenzende wijk. Er zit daar in een rijtje lage bomen een aantal oude kraaiennesten. In één ervan broedt een paartje ransuilen. De vogel die niet broedt zit op wacht in de bomenrij. En omdat uilen erg van zon houden, zat de wachter er mooi bij.

De ransuil in het avondzonnetje

Ik vervolgde mijn ronde langs het buitengebied achter de Campus, waar ik regelmatig patrijzen zie. Voor ik ze vond werd ik opgehouden door een schitterende fazantenhaan die liep te pronken net aan de andere kant van de sloot. Door het prachtige licht leek de fazant nog mooier dan normaal. Alle details sprongen er nog meer uit door de laagstaande zon.

Een fazantenhaan in het avondzonnetje

 

Een stuk of tien patrijzen vond ik nog, maar deze zag ik pas vlak voor zonsondergang waardoor er al te weinig licht was voor een echt goede foto.

Patrijs in het gras

Een mooie zonsondergang

Eén reactie op “‘Golden hour’ in het Binnenveld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: