Toegift Oostenrijk: de terugreis

Op 29 juli zijn we vertrokken voor een vakantie van 2,5 week in Oostenrijk! We hebben geweldige plekken gezien van de Duitse tot de Zwitserse grens, middenin de Alpen. Ik ben twee dagen bezig geweest met het uitzoeken van 4206 foto’s, en nu is het dan zover. De komende dagen laat ik mijn foto’s zien in zes delen. Veel plezier!

Dit was het laatste deel over Oostenrijk. → Bekijk ook de andere delen!

15 augustus

Vandaag hadden we een lange terugreis in het vooruitzicht. Het begon pas laat, doordat de pinautomaat van de camping kapot was. We moesten ‘eventjes’ naar Galtür op en neer rijden, 8 kilometer verderop, om geld te pinnen. Door een processie ter ere van Mariahemelvaart op de doorgaande weg, dat blijkbaar echt een ding is in Oostenrijk, kostte dit ons een uur en konden we om 11 uur eindelijk wegrijden.

Die dag hebben we vooral asfalt gezien, maar vanaf de Duitse grens ook prompt een heel aantal rode wouwen die soms mooi dichtbij vlogen.

16 augustus

Na een nacht in een écht bed geslapen te hebben bij Duitse vrienden van m’n ouders in de omgeving van Idar-Oberstein hebben we vanuit hun huis in Sensweiler een mooi wandelingetje langs een beek gemaakt, met een paar mooie vlinders een waterspreeuw als score.

Keizersmantel
Roodbuikwaterspreeuw

’s Avonds, alweer in Nederland vlakbij Venray, lieten een aantal bruine ratten zich leuk bekijken op een parkeerplaats bij een tankstation. Ondanks dat ze vooral met hondenpoep en afval bezig waren was het een leuk gezicht en lieten ze zien dat ratten ook erg schattig kunnen zijn!

Twee schatten van ratten
Bruine ratten
Erg op zijn hoede sluipt deze rat naar zijn prooi

Dit was dan echt het einde van een mooie vakantie in Oostenrijk. Ik heb erg genoten!

Eén reactie op “Toegift Oostenrijk: de terugreis”

  1. Wat een prachtig geheel, Jan Freerk ! Je moet wel het gevoel hebben dat je veel langer weg bent geweest dan 2,5 week ! En wat een werk…nu nog lekker een laatste vakantieweek ! Geniet ervan !
    Tot ziens op school,
    Hanneke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: