Oostenrijk deel 3: mooi weer in Galtür

Op 29 juli zijn we vertrokken voor een vakantie van 2,5 week in Oostenrijk! We hebben geweldige plekken gezien van de Duitse tot de Zwitserse grens, middenin de Alpen. Ik ben twee dagen bezig geweest met het uitzoeken van 4206 foto’s, en nu is het dan zover. De komende dagen laat ik mijn foto’s zien in zes delen. Veel plezier!

Lees ook de andere delen over Oostenrijk!

7 augustus

Op een regenachtige dag hebben we van camping gewisseld. Het verhaal gaat verder in de buurt van Galtür, vlakbij de Zwitserse grens. De camping Zeinissee bevindt zich op ruim 1800 m hoogte in een veengebied boven de boomgrens. Prachtig, maar ook nat en modderig. Op de eerste dag tijdens het opzetten van de tenten hebben we er nog niet echt van kunnen genieten.

8 augustus

Op 8 augustus werden we gelukkig getrakteerd op een mooie dag. Het barstte van de vlinders en bijzondere planten, waardoor we niet verder dan een kilometer van de camping zijn geweest zonder ons te vervelen. Nog voor we van de camping vertrokken waren stond de teller al op 15 soorten vlinders, laat staan wat daarna nog kwam. Ook zagen we nog een aantal libellen: de venglazenmaker en de taigaglanslibel.

Letterlijk naast de tent: een rode vuurvlinder en morgenrood!
Rode vuurvlinder
Morgenrood
Voorjaarsspikkeldikkopje
Voorjaarsspikkeldikkopje
Walstropijlstaart
Alpenblauwtje geniet van de mineralen die een hondenkeutel te bieden heeft
Klaverblauwtje
Groot geaderd witje
Taigaglanslibel, man
Venglazenmaker, man
Groot geaderd witje
Het uitzicht vanaf de camping over het meer

’s Avonds heb ik met nog tot laat vermaakt met de sterren. Er was geen strooilicht aanwezig toen de maan eenmaal achter de bergen was verdwenen en het was een prachtig gezicht.

Sterrenhemel boven de camping

9 augustus

Wederom een mooie vlinder- en libellendag, maar dit keer met een iets langere wandeling vanaf de camping. Veel was hetzelfde, maar toch zagen we weer nieuwe vlindersoorten en een aantal zuidelijke bronlibellen die zich erg mooi lieten zien. Ook liet ik me opnieuw verleiden foto’s te maken van het groot geaderd witje, want oh wat waren het er veel, en oh wat zijn ze toch mooi! Het was een lange wandeling via de Verbellaalpe door een dalletje omlaag en met een weg vol haarspeldbochten weer omhoog. Het landschap was betoverend en propvol met de mooiste insecten. Echt een dag om van te genieten, zeker als we hadden geweten wat ons te wachten stond in de dagen erna…

Groot geaderd witje
Grote parelmoervlinder bij de beek
Zwitserse glanserebia
Rouwmantel in rouw…
…maar toch erg mooi gekleed met de vleugels open!
Herdersparelmoervlinder
Zuidelijke bronlibel boven de beek
Zuidelijke bronlibel, man
Taigaglanslibel, man
Taigaglanslibel, man
Titania’s parelmoervlinder
Bosrandparelmoervlinder, of zoals vroeger: adippevlinder
Twee groot geaderd witjes met tegenlicht

Morgen om 10:00 uur verschijnt deel 4 over Oostenrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: