Oostenrijk deel 2: hoog en droog in Seefeld?

Op 29 juli zijn we vertrokken voor een vakantie van 2,5 week in Oostenrijk! We hebben geweldige plekken gezien van de Duitse tot de Zwitserse grens, middenin de Alpen. Ik ben twee dagen bezig geweest met het uitzoeken van 4206 foto’s, en nu is het dan zover. De komende dagen laat ik mijn foto’s zien in zes delen. Veel plezier!

Lees ook deel 1 over Oostenrijk!

2 augustus

Vandaag begon de dag mooi, maar er was onweer voorspeld. Ondanks deze voorspelling waren we van plan om een wandeling wat hoger in de bergen te maken. Met een soort treintje van Seefeld (1200 m) naar de Rosshütte (op 1765 m) werden we even op weg geholpen, waarop we naar de Seefelder Spitze van 2221 m hoog konden wandelen. Onderweg was het vrij fris, maar ondanks dat er weinig vlinders waren was het uitzicht erg mooi, vloog er een steenarend over en zagen we weer alpenkauwen.

De alpenkauw, samen met de alpenkraai een buitenbeentje onder de kraaien met de gele snavel en rode poten.

Bovenop de top zagen we onder ons verschillende gemzen lopen, waaronder ook moeders met jongen. Op de terugweg naar beneden zagen we ze zelfs van heel dichtbij, ze leken niet al te schuw.

Twee alpengemzen
Drie moeders met jongen
Even luieren

Het voorspelde onweer kwam inderdaad, en het laatste stukje hebben we flink doorgelopen naar de Rosshütte terug in plaats van een andere hut die we eerst in het vizier hadden. Maar de puinhelling waar we overheen moesten zagen we met onweer niet zo zitten. Een portie kaiserschmarrn later daalden we af terug naar Seefeld.

Een onweersbui. Het enige dat ontbreekt aan de foto is de bliksem.

4 augustus

Na een dagje op zoek naar Campingaz en een tarp te zijn geweest in het centrum van Innsbruck gingen we op 4 augustus weer een mooie wandeling maken, op een stralende dag. Het was goed warm, maar niet té warm en de vlinders, een zuidelijke bronlibel en de vogels waren weer actief. De weg leidde ons omhoog vanuit het Isartal naar de Oberbrunnalm, waar we een steenarend van dichtbij zagen overvliegen.

Bruine kikker baddert in de beek
Woudparelmoervlinder
Steenarend

Morgen om 10:00 uur verschijnt deel 3 over Oostenrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: