Oostenrijk deel 1: ontdek de omgeving Scharnitz

Op 29 juli zijn we vertrokken voor een vakantie van 2,5 week in Oostenrijk! We hebben geweldige plekken gezien van de Duitse tot de Zwitserse grens, middenin de Alpen. Ik ben twee dagen bezig geweest met het uitzoeken van 4206 foto’s, en nu is het dan zover. De komende dagen laat ik mijn foto’s zien in zes delen. Veel plezier!

Vanaf maandag 26 augustus zijn alle delen hier te lezen!

30 juli

De vakantie begon met de autoslaaptrein van Düsseldorf (Duitsland) naar Innsbruck (Oostenrijk). ’s Ochtends rond 9 uur kwamen we aan, waarop we met de auto naar de camping vertrokken. We konden onze tent al opzetten en toen we dat gedaan hadden moest de middag nog beginnen. Dat gingen we vieren met een wandelingetje in de directe omgeving, waar we gelijk al veel vlinders en planten zagen.

Bleek blauwtje
Boktor, Monochamus galloprovincialis pistor
Bleek blauwtje van boven
Boswitje
Apollovlinder, nog niet al te lang geleden uit de pop gekropen. De kreukels waren niet te tellen toen ik hem ontdekte, maar dit werd langzaam beter.

Alpengems, niet eens hoog in de bergen zoals we ze kenden

De omgeving was prachtig en op het eind werden we verrast door een gems die vlakbij het dorp onderaan een helling rustig liep te grazen. Zo hadden we gelijk op de eerste dag al veel gezien.

31 juli

De eerste hele dag op de camping in Scharnitz, in het Karwendelgebergte direct aan de Duitse grens, was een treurige dag. Toch besloten we een wandeling te maken van af Seefeld in Tirol omhoog, naar de Rosshütte. De wandeling was uiteindelijk prachtig, zo gauw we van de skipiste afgingen over een smal en rotsachtig pad omhoog. Ruim 500 meter hoger konden we genieten van alpenkauwen, citroensijzen en kruisbekken en daarna koffie die we na een regenachtige tocht wel verdiend hadden.

Man (onder) en vrouw (boven) citroensijs
Een jonge kruisbek laat zijn kunstjes zien

1 augustus

Donderdag was gelukkig weer een mooie zonnige en warme dag. We maakten een wandeling het Karwendeltal in, weer vanaf de camping. Het begon gelijk goed, met al vlakbij het dorp een zuidelijke bronlibel die boven het pad vloog en het niet kon laten even te gaan zitten. Een aantal foto’s rijker vervolgden we onze weg, met volop vlindertjes en mooie paadjes. De aantallen aan vlinders zijn echt fantastisch, overal is wel iets. Je hebt wel een goed boek nodig om achter alle namen te komen, want er zijn zoveel druppels water dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Zuidelijke bronlibel, man
Zuidelijke bronlibel, man
Een vlinder op een rots: juist, een rotsvlinder!

Morgen om 10:00 uur verschijnt deel 2 over Oostenrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: