Zuidelijke glazenmaker in de Vallei

Vandaag kwam ik in de eigen regio, in de Gelderse Vallei, een zuidelijke glazenmaker tegen. De zuidelijke glazenmaker is in Nederland een zeer zeldzame soort die slechts op enkele locaties in Zuid-Nederland voortplant. Elk jaar vliegen er echter wel een paar richting het noorden vanuit Zuid-Europa, waardoor de populaties in Nederland worden aangevuld. Ook in Midden- en soms Noord-Nederland duiken dan enkele exemplaren op. Dit is de tweede keer dat ik er eentje zie in de regio, de vorige was twee jaar geleden.

Zuidelijke glazenmaker, man
Zuidelijke glazenmaker, man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: