Schutkleuren in het Dwingelderveld

Vandaag ben ik in het Dwingelderveld op zoek gegaan naar slangen. Ik hoopte op de gladde slang, die ik eerder al eens zag in het gebied. Die heb ik nog steeds niet mooi op de foto, mede door zijn zeer onopvallende levenswijze.

Al heel snel stuitte ik op een vervellingshuid van een slang, een adder in dit geval
Detail van de huid

Ook die onopvallende levenswijze had ik vandaag mee te maken. Ik heb heel hard lopen zoeken met redelijk goed weer en niks kunnen vinden. Gelukkig werd die tegenvaller goed opgevangen door een paar levendbarende hagedissen en maar liefst vijf adders waarvan er twee wel heel goed meewerkten voor de foto!

Adder, man
Adder, vrouw
Adder, man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: