Mooi, zeldzaam of allebei?

Vandaag ben ik een middagje libellen gaan kijken. Eerst heb ik een rondje over Kwintelooyen gelopen. Hier was eigenlijk niks bijzonders, maar wel een enorme hoeveelheid paardenbijters. Elke twee stappen vloog er wel eentje voor je op! In totaal kwam ik makkelijk tot de vijftig paardenbijters, ondanks dat het maar een klein stukje was. Daarnaast waren er wat houtpantserjuffers, bloedrode heidelibellen, bruinrode heidelibellen en steenrode heidelibellen.

Bruinrode heidelibel, vrouw

Na Kwintelooyen ben ik doorgefietst naar Ecozone de Klomp. Ook daar heb ik wat rondgekeken voor libellen. Ook hier zag ik de bruin- en steenrode heidelibellen weer. Dat werd aangevuld met een stuk of vier zwervende heidelibellen en twee verse vuurlibellen(!), wat wel heel laat is. Zeker voor verse.

Zwervende heidelibel, verse vrouw
Vuurlibel, verse man
Steenrode heidelibel, man

Bij de plas waar inmiddels alweer redelijk water instond trof ik een paar kleine roodoogjuffers en tengere grasjuffers aan die zich goed lieten fotograferen.

Kleine roodoogjuffer, man
Kleine roodoogjuffer, man
Tengere grasjuffer, man
Tengere grasjuffer, man

 

Ik ben dik tevreden met mijn foto’s van vandaag. Zo zie je maar weer, ook als je een dag geen superspectaculaire dingen ziet, kun je toch zeer tevreden eindigen! En een beetje bijzonder zijn natuurlijk allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: