Kwintelooyen

Vandaag ben ik voor het eerst dit jaar weer eens naar Kwintelooyen geweest. Het was een mooie, warme dag.

Op weg richting Veenendaal zag ik bij de Grift nog opvallend veel weidebeekjuffers. Op één stuk zat er op letterlijk elk overhangend sprietje eentje! Ook kroop er opeens een mol naast mij in het gras, die gauw besloot dat onder de grond alles beter is en verdween.

Weidebeekjuffer, man

Op Kwintelooyen heb ik vooral veel stukken meegepakt waar ik eigenlijk nooit kom, maar ook de klassieke vennetjes. Het begon leuk met twee vuurlibellen. Daarnaast waren er heel veel viervlekken, gewone oeverlibellen en verse bloedrode heidelibellen. Af en toe zat er een bruinrode heidelibel tussen. Tussendoor vlogen een aantal gewone en tangpantserjuffers. Grote keizerlibellen patrouilleerden in grote getale. Na een heel aantal uur te hebben rondgelopen kwam ik ook nog een vrouwtje plasrombout tegen, die eigenlijk alles goed vond wat ik deed, dus ik heb een aantal verschillende foto’s. Daarbij ving ze nog een Sint-Jacobsvlinder, de enige die ik daar gezien heb.

Leuk was ook dat ik mijn eerste kleine roodoogjuffer

Schorsvlieg
Vuurlibel, man
Gewone oeverlibel, man
Gewone pantserjuffer, man
Gewone pantserjuffer, man
Tangpantserjuffer, vrouw
Bloedrode heidelibel
Gewone pantserjuffer, vrouw
Mijn eerste kleine roodoogjuffer van het jaar
Bruinrode heidelibel
Blauwe breedscheenjuffer. De eerste waarneming in het gebied sinds 2011, en de eerste überhaupt met foto.
Grote keizerlibel, man
Grote keizerlibel, man
Plasrombout, vrouw
Plasrombout met Sint-Jacobsvlinder
Plasrombout, vrouw
Close-up van de plasrombout
Kleine roodoogjuffer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: