Heidestein

Vanmiddag ben ik na school met een NJN’er nog even libellen wezen kijken op Heidestein bij Zeist. Ik wist niet wat ik er kon verwachten, maar ik had wel verwacht dat de aantallen hoog zouden zijn.

De aantallen waren zelfs nog hoger dan ik dacht, en ook een leuke soort! Er vlogen meerdere grote keizerlibellen, heel veel viervlekken, wat vroege glazenmakers, een enkele smaragdlibel, veel azuurwaterjuffers en watersnuffels en een heel aantal venwitsnuitlibellen, en zeldzame soort. Vooral met de foto’s van de venwitsnuiten ben ik erg blij, want zo mooi had ik ze er nog niet op!

Azuurwaterjuffers op het schoolplein
Min één, dankzij een spin
Vuurjuffers op het schoolplein
Grote keizerlibel op Heidestein
Grote keizerlibel
Azuurwaterjuffer
Venwitsnuitlibellen, copula
Venwitsnuitlibel, man
Venwitsnuitlibel, man
Zandhagedis
Zandhagedis
Viervlek met tegenlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: