Weerribben

Vandaag ben ik nog een dagje naar de Weerribben geweest. Het was vrijdag erg tegengevallen, dus ik wilde nu wel even libellen zien. Dat lukte goed. In het Woldlakebos zag ik veel grote roodoogjuffers, vroege glazenmakers, sierlijke witsnuitlibellen, gevlekte witsnuitlibellen, bruine korenbouten en een Noordse winterjuffer. Het was zeker de moeite waard! Helaas stond mijn camera nog verkeerd van de avond ervoor (ISO 1600 in plaats van ISO 100), dus de scherpte en scherptediepte is niet helemaal top dit keer… Ik heb in elk geval een goede reden om er nog weer een keer heen te gaan een keer!

Gewone pendelzweefvlieg
Blauwe reiger met mol
Lantaarntje, man
Lantaarntje, vrouw
Variabele waterjuffer, vrouw
Bruine korenbout, man
Gewone distelboktor
Gele veenzweefvlieg
Gele veenzweefvlieg
Akkerhommel
Akkerhommel
Parende lantaarntjes
Sierlijke witsnuitlibel, man
Sierlijke witsnuitlibel, man
Noordse winterjuffer, man. Deze soort was alweer 8 dagen niet gezien in Nederland. Hij zit net in een dip waardoor er de komende twee maanden bijna geen exemplaren meer te vinden zijn tot de nieuwe generatie komt. Een heel late dus!
Heikikkertje onder het gras
Grote roodoogjuffer
Gevlekte witsnuitlibel, man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: