Kraanvogeltrek in volle gang

Zoals verwacht kwamen er gisteren écht veel kraanvogels over ons land. Zuid-Limburg is in de hoofdprijs gevallen, met heeeeel veel groepen. Wat opvalt is dat de groepen over het algemeen ook heel groot zijn. In Limburg zijn meerdere groepen van duizenden gezien. Ook in Winterswijk kwam een groep van maar liefst 5000(!) kraanvogels overvliegen! Wat moet dat fantastisch zijn om zo’n lucht vol met kraanvogels te zien overvliegen! Ik moet zeggen dat wij ook al heel tevreden mogen zijn met een groep van 119 dieren zaterdagavond, en gisteren zag ik in Zeist bij de Burgemeester Patijnlaan een klein groepje van 10 kraanvogels overvliegen. Ik ontdekte ze al heel ver van tevoren, waardoor ik alle tijd had om mijn camera te pakken en goed te zetten, voor ze van dichtbij met het licht mee langs kwamen vliegen!

Deze dieren hebben duidelijk een cursus synchroonvliegen gevolgd!

Ook vandaag zullen er nog veel groepen komen overvliegen, dus houd de lucht in de gaten!

Met de warme lucht uit het zuiden is ook de winter als sneeuw voor de zon verdwenen. Zaterdag heb ik voor het laatst geschaatst op de Wageningse Uiterwaarden, zondag was het al niet veilig meer.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: