Het mysterie gladde slang…

Vandaag ben ik met mijn ouders naar het Rozendaalse heideterrein geweest om gladde slangen te zoeken. Vorige week was het weer niet goed genoeg. Eerdere jaren had ik echter wel succesvolle pogingen (zie hier de laatste, die daarvoor was toen ik nog geen blog had), dus was het toch het proberen wel waard. Het begon heel mistig, wat schitterende spinnenwebben opleverde.

Heel veel spinnenwebben in de mist!
Het blijft mooi
Hangmatjes
Nog een wiel
En nog een stukje wiel

Dat werd uiteindelijk ook het enige waar ik fatsoenlijke foto’s van heb gemaakt deze dag, want verder was de heide behoorlijk saai. Slangen lukten niet. Aan het weer hoefde het niet te liggen, want de mist brak al heel snel waarna het schitterend weer werd. Waarschijnlijk heeft het slechte weer van voorgaande weken de boel verpest. Mogelijk zijn de gladde slangen gewoon twee weken terug al in winterslaap gegaan in plaats van zo rond deze tijd, en was er dus nauwelijks meer een slang te vinden.

Ook qua hagedissen was het saai. In totaal heb ik twee zandhagedissen en een hazelworm gezien, bar slecht, zelfs voor een gebied waar sowieso het aantal hagedissen niet heel hoog ligt naar mijn idee.

Wel heb ik nog vier soorten libellen gezien. Meerdere bruine winterjuffers, een paardenbijter, een blauwe glazenmaker en vier zwarte heidelibellen. Geen heel spectaculaire dag dus, behalve dat de spinnenwebben wel heel mooi waren!

Bruine winterjuffer
Paardenbijter, vrouw
Een héél oude vrouw zwarte heidelibel….
Berkenboleet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: