Waldorf Kakuma Project – ACTIE!

Deze week (t/m 29 september) zamel ik met mijn school (Stichtse Vrije School in Zeist) geld in voor het Waldorf Kakuma Project. Wij hebben elk jaar een soortgelijke actie in het kader van Sint Michael: Iets goeds doen voor de ander. Dit is een project in het UNHCR Vluchtelingenkamp Kakuma. Het kamp, dat is opgericht in 1991, ligt in het noordwesten van Kenia aan de grens met Zuid-Sudan.

Nu de strijd in Zuid-Sudan weer is opgelaaid komen er dagelijks 400 vluchtelingen de grens over, waaronder 300 kinderen.

Onder begeleiding van de Nairobi Waldorf School, de Freunde der Erziehungskunst en het Internationaal Hulp Fonds helpen jonge enthousiaste mannen en vrouwen uit het kamp deze kinderen bij de verwerking van hun oorlogstrauma’s.

Door middel van de kunstvakken van de vrijeschool als boetseren, euritmie en nat-in-nat schilderen weten zij de kinderen (afgelopen jaar 9500) weer een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven. Zelf krijgen de leraren (sommigen van hen zijn in het kamp geboren) door dit werk de kans de uitzichtloosheid van het kampleven de baas te worden.

Waarom zet ik dit op mijn natuurfotoblog?

Dit jaar voer ik actie door mijn eigen natuurfoto’s te verkopen. Ik doe dit door ansichtkaarten af te drukken en langs de deuren te gaan om ze te verkopen. Ook zet ik deze week tijdelijk de prijzen in mijn webshop iets omhoog. De afdrukkosten houd ik zelf, omdat ik er geen verlies op wil draaien, maar alles wat overblijft gaat naar het Waldorf Kakuma Project! Per product zal dit zo’n €3,- tot €4,- zijn.

Bestel op de webshop!

Waarom meedoen?

Door mee te doen steun je het Waldorf Kakuma Project! Honderden vluchtelingen per dag worden er opgevangen, met trauma’s aan moorden, schietpartijen en ga zo maar door. In het kamp leren ze zelfvertrouwen te krijgen, en leren ze zich weer veilig te voelen. Door deze actie te steunen kunnen materialen voor de vrijeschoolvakken, leraren en andere hulp betaald worden!

Ga nu naar de webshop en bestel wat je wilt! Het geld wat het oplevert gaat naar het Waldorf Kakuma Project in Kenia!

Deel dit bericht!

Het zou heel fijn zijn als jullie mijn bericht willen delen, om zo groot mogelijk bereik te krijgen bij deze actie! Links op WordPress, Facebook, Twitter, Instagram, alles mag! Alvast heel erg bedankt!!!

Officiële site

Klik hier om naar het stuk op de site van het Internationaal Hulp Fonds te gaan!

Houd het in de gaten!

Op deze pagina houd ik bij hoeveel geld ik heb opgehaald en komt het laatste nieuws indien van toepassing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: