Doodgraver

Vandaag ben ik met mijn moeder een dagje naar de Edese Hei geweest. De hei bloeide. Het was er erg druk, maar op een rustig stukje waren veel mestkevers te vinden. Ook veel doden, en wij waren niet de enige die dat zagen. Bij één van de mestkevers zat een doodgraver. Hij zat erg te hannissen met de dode mestkever, maar wat nou zijn doel was is me niet helemaal duidelijk. Wel was het leuk om naar te kijken, en ik heb leuke foto’s kunnen schieten. Bijvangst was de bastaardzandloopkever en op de terugweg bij een zelfoogsttuin op de Wageningse Eng een zwervende heidelibel. Opvallend was dat dit een vers mannetje was. Ik wist niet van zwervende heidelibellen bij Wageningen, en deze moest dus niet gezworven hebben, maar echt van dichtbij komen!

Bloeiende heide!
Gewone doodgraver
Even kijken wat er te halen valt…

Duwen en trekken…

Na dit was hij het kennelijk zat, want niet veel later vloog hij weg…
Bastaardzandloopkever
Zwervende heidelibel, vers mannetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: