Canada deel 2: de Coastal Mountains

Op 13 juli zijn we vertrokken voor een reis van bijna een maand door Canada! Een geweldige reis door Vancouver Island, de Coastal Mountains, de Rocky Mountains en over de prairie van Alberta. Ik ben vier dagen bezig geweest met het uitzoeken van al mijn 4785 foto’s, en nu is het dan zover. In deze vijf dagen neem ik jullie mee op onze reis door Zuidwest-Canada, elke dag een deel: Vancouver en Vancouver Island, de Coastal Mountains, de Rocky Mountains (1), de Rocky Mountains (2) en als laatste de prairie van Alberta. Veel plezier!

18 juli

Op 18 juli zijn we vertrokken van Vancouver Island richting het vasteland. Weer de hele rit van Tofino naar Comox, wat voor geen meter opschoot, over een smal, kronkelend weggetje, bijna 200 kilometer lang. Daarna met de boot over naar Powell River, waar we onze weg vervolgden naar Lund.

De boot naar Powell River, met links op de windvaan een Amerikaanse zeearend (Bald Eagle) die ons opwachtte voor we de boot op gingen
Purperzwaluw (Purple Martin), plaatselijk niet zeldzaam, maar dat geldt alleen voor specifiek Vancouver Island!
Een jonge gewone zeehond (Harbour Seal) die voor ons opdook, en weer onder… Ik dacht dat ik te laat was met de foto, maar eigenlijk is dit wel heel erg leuk!

We hadden een magnifiek huis, een heel grote zeearm als uitzicht en kano’s die we zonder bij te betalen konden gebruiken. Dat was ook wat we de volgende dag gingen doen.

19 juli

Kanoën. Toen we een kilometer hadden gekanood werd het alleen wel twijfelachtig met de stroming, en waren we gedwongen om terug te gaan. ‘s Middags hebben we in de buurt van het dorp nog een wandeling gemaakt, waarbij we erachter kwamen dat het níet handig is om daar je anti-muggenspul te vergeten! Echter was het wel een spannende wandeling, waarbij we in de opgedroogde modder oude sporen van wolven en beren vonden. Op een open plek lag een grote berg poep. Van een beer. Midden op het pad. Vond Elske niet zo leuk…. Gelukkig zijn we geen levende beer tegen gekomen, en wel wat lieve schattige eekhoorntjes.

Roodkopgier (Turkey Vulture), ze vlogen echt overal rond daar aan de kust, er ging geen dag voorbij dat je ze niet zag!
Wolvenpoot (Wolf paw print)
Berenpoep (Bear drops)
Douglaseekhoorn (Douglas Squirrel)

s Avonds keken we uit over de zeearm, en zagen zeker twee otters rondzwemmen! Een leuke afsluiter!

20 juli

Op 20 juli hadden we weer een lange rit te gaan. Van Lund gingen we over de Pacific Coast Highway (ook wel Hwy 101), richting Chili. Ja echt, dit was een doorgaande weg van Canada naar Chili! Echter zijn we wel nadat we twee keer een veerpont over een zeearm hadden gehad weer afgeslagen. We waren weer terug bij Horseshoe Bay, waar we afsloegen richting Squamish en Whistler. Het was een grijze dag, maar wel droog. Echter hingen de wolken wel laag, en verdwenen de meeste bergtoppen daarin. Jammer van het uitzicht.

Onderweg stopten we nog even bij de Shannon Falls. Een hoge waterval, van enkele honderden meters hoog. Aan het eind van de dag kwamen we aan in Whistler, het Olympisch dorp van 2010.

Douglaseekhoorn (Douglas Squirrel)
Roodborstlijster (American Robin)

21 juli

Op 21 juli gingen we een stuk wandelen in het dal van de Cheakamus River, richting het… Cheakamus Lake. Dit lag in het Garibaldi Provincial Park. Het was vooral voor planten erg interessant, bleek wel uit het wandeltempo van mijn ouders. Qua dieren moest ik het de Amerikaanse rode eekhoorn, de roodstaartwangzakeekhoorn en de Stellers gaai. Echter was het bos ook nog eens veel te donker voor fatsoenlijke foto’s. Ondanks dat was het toch leuk, maar voor dieren moesten we duidelijk ergens anders zijn!

Koraalwortel, een orchidee zonder bladgroen
Stofzaad, net als de orchidee een parasiet
Tiger Lily

Morgen…

Morgen komt deel 3 van de reis online: de Rocky Mountains (1)!

Eén reactie op “Canada deel 2: de Coastal Mountains”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: