Spaanse zomer 8: Moe maar voldaan

Wat hebben we een fantastische dagen gehad in het zonnige zuiden. Maar ja, aan alles komt een eind! Met een hele lijst aan prachtige soorten van allerlei soortgroepen en een SD-kaart vol foto’s (een stuk of 7000, jawel, daarom ben ik ook nu pas aan het maken van blogs toegekomen) is het eind in zicht. Op 3 augustus hadden we nog een bonte dag, een dag waarop we de bonte avond voorbereiden en een beetje relaxen zonder nog echt op excursie te gaan. Soms ook wel, maar iedereen was tevreden en het was rond de 35 graden, dus het was even welletjes geweest. Ik ging met een klein groepje gewapend met een hangmat de rivier van het kampterrein volgen, naar een fijne plek in een kloof.

Ik wist niet dat het een klauterparcours ging worden en ik had veel te veel spullen mee die ik uiteindelijk amper gebruikt heb, maar voor de aasgieren die aan het begin van de dag nog over kwamen vliegen had ik hem gelukkig wel paraat. Daarna werd het een lui dagje en hebben we heerlijk gehangen, gezwommen in het koude water en de hitte van de Spaanse zon uitgezeten.

En op 4 augustus was het dan echt tijd voor de terugweg. We vertrokken mooi op tijd en stopten in Zuid-Frankrijk bij dezelfde grote parkeerplaats als op de heenweg. In plaats van muurgekko’s vermaakte ik me deze keer met het fotograferen van een groep vale gierzwaluwen, terwijl we op de in de file vastgeraakte bus met al het eten wachtten. Intussen ontdekte ik ook waar de herrie in een groep dennen vandaan kwam: er zat een nest pas uitgevlogen roodkopklauwieren en papa en mama vlogen af en aan. De volwassen vogels waren erg schuw en niet op de foto te krijgen, de jongen met wat moeite wel.

We reden uiteindelijk in twee dagen naar Nederland, een stuk relaxter dan de non-stop heenweg. We maakten een stop bij een vakantiehuis van de oma van een kampdeelnemer en op 4 augustus kwamen we eind van de middag in Nederland aan.

Het avontuur zit erop! Het is bizar hoe veel je in die twaalf dagen mee kan maken, als je met zijn allen maar graag wilt en al je tijd en energie steekt in het vinden van leuke beesten. Ik heb enorm genoten van alle gezelligheid en de leuke mensen om het samen mee te beleven en natuurlijk van de prachtige Spaanse natuur!

Eén reactie op “Spaanse zomer 8: Moe maar voldaan”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: