Spaanse zomer 1: Warm welkom

Na alle prachtige ervaringen van het afgelopen half jaar is het tijd voor het voorlopig laatste buitenlandse avontuur. In het voorjaar reden we via Frankrijk naar Italië, Kroatië, Hongarije en Slowakije. Eén prachtig land sloegen we bewust over omdat ik daar met de NJN heen zou gaan: Spanje. En op 25 juli was het dan zover: het eerste buitenlandzomerkamp van de NJN zonder touringcar, maar met drie kleine busjes en eigen chauffeurs. Een trip van twaalf dagen. Om 18:45 uur stonden we paraat voor een deels nachtelijke rit naar het zuiden. Bijna non-stop reden we door. En het was de moeite waard!

Op de laatste stop voor de Spaanse grens, rond 9:00 uur de volgende ochtend, leverde al mediterrane gevoelens op. De parkeerplaats met uitzicht op de Middellandse Zee was al aangenaam opgewarmd en tussen de spleten van een stapelmuurtje vond ik een paar muurgekko’s terwijl de vale gierzwaluwen ons om de oren vlogen. Dat werd alleen nog maar meer.

Rond 12:00 uur kwamen we aan bij het kampterrein naast het Catalaanse Sant Pere de Torellò, een dorpje min of meer midden tussen de Pyreneeën en Barcelona. Vanuit de auto zagen we al de eerste vale gier overvliegen. Het kampterrein bestond uit een scoutingkampeerterrein aan de rand van een groot natuurgebied, met een prachtige rivier vlak onder het kampterrein langs. Deze liep grotendeels door het bos en was dus rijk aan schaduw, maar afgewisseld met grote zonnige rotspartijen. Ondanks de vermoeidheid was iedereen blij even in beweging te kunnen komen en een eerste rondje bij het kampterrein direct na aankomst leverde gelijk al leuke Spaanse vlinders en libellen op. Verder was het een erg warme middag en daarom erg geschikt om in een hangmat door te brengen.

3 Reacties op “Spaanse zomer 1: Warm welkom”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: