Uitmuntende nectarplant

Eind juli is in onze tuin de tijd van de stadsreuzen. Niet alleen zijn er dan behoorlijk veel van deze grote vriendelijke reuzen, maar ook staat in onze tijd dan de munt in bloei. Een goddelijke combinatie voor een natuurfotograaf. De stadsreus is helemaal geobsedeerd door deze bloem. Vrijwel constant zijn er meerdere te zien op het kleine stukje met munt in onze tuin, op het hoogtepunt zelfs een stuk of zeven.

Bovendien zijn de zweefvliegen makkelijk te benaderen. Ze zijn zo met zichtzelf en hun geliefde munt bezig dat ze totaal geen acht meer slaan op hun omgeving. Ik heb er zelfs eentje geaaid, zonder dat hij wegvloog. Het spreekt vanzelf dat dit een mooie fotoserie heeft opgeleverd.

3 Reacties op “Uitmuntende nectarplant”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: