Uilen en andere vogels in de polder

Vandaag ben ik met Corné en mijn vader op pad geweest. Om te beginnen naar de rand van het Eemmeer, waar veel velduilen schijnen te zitten. Er is ons geen woord teveel verteld. In totaal vlogen er minimaal een stuk of tien rond, ook veel boven het Eemmeer. Na een tijdje en wat ruzie met meeuwen kwamen ze weer richting de kant en streken neer op de rand van het meer, direct aan de waterkant. Hierdoor waren ze vanaf het land niet goed te zien, vanuit een boot waarschijnlijk wel. Die hadden we helaas niet en om te zwemmen was het wat te koud. Om daar in de polder in de wind stil te staan eigenlijk ook. Soms ver weg en soms dichtbij werd af en toe een mooie show weggegeven door de uilen.

Twee velduilen op grote afstand
Een velduil ver weg boven het meer
Nog altijd ver weg
Op de maïsstoppels
Doorkijkje door het riet
De velduil zoekt naar een geschikte landingsplaats in de rietkraag
Nog maar een rondje
Nieuwe landingspoging
Gelukt!

Na het bezoek aan de velduilen gingen we nog in Arkemheen rondkijken, wat leuke foto’s van leuke vogels opleverde. Een torenvalk liet zich leuk van dichtbij zien en er liep een kemphaan erg dichtbij de weg. Op grotere afstand zagen we goudplevieren, bonte strandlopers en er vlogen twee slechtvalken tussen grote groepen vogels rond. Een jonge zeearend die de boel kwam verstoren zorgde voor het slotakkoord.

Goudplevieren in Arkemheen
Slechtvalk voor een wolk kieviten en andere steltlopers
Biddende torenvalk
Aaargh! Kriebel aan mijn snavel!
Gelijk maar even poetsen
Kemphaan

Bij gebrek aan zand de kop maar even in ’t water steken
De jonge zeearend komt de rust verstoren

2 Reacties op “Uilen en andere vogels in de polder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: