Macrowereld van de mossen

Vandaag ben ik mee geweest met een NJN-excursie op zoek naar mossen. Het was ontzettend vies weer; ik had mijn camera thuis gelaten. In plaats daarvan heb ik een zogenaamd opknijpmacrolensje voor mijn telefoon gebruikt. Omdat ik een goeie telefooncamera (de nieuwe Oppo A9 2020) heb leverde dit gave plaatjes op, die niet veel onder doen voor een spiegelreflexcamera…

En ondanks het weer – groenere foto’s dan dit krijg je niet in deze tijd van het jaar!

Gewoon haakmos
Gewoon haakmos
Groot laddermos
Gedrongen kantmos
Fraai haarmos
Detail van de boomschors van een kleddernatte douglasspar
Gewoon gaffeltandmos met een (heel!) klein snuitkevertje erin
Ook dit gewoon dikkopmos heeft een bewoner van niet meer dan een millimeter groot
Gewoon gaffeltandmos
Viertandmos
Fraai haarmos

Eén reactie op “Macrowereld van de mossen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: