Palmerswaard en Binnenveld

Gisteren ben ik met mijn vader en een oud-collega van hem naar de Palmerswaard geweest. Tussen de vlagen harde regen door waarbij de camera onder de jas moest was het best aardig. Het wemelde er van de putters. Vele tientallen vlogen er in grote groepen rond, van kaardebol naar grote klit en weer terug. Daar waren er veel van in het gebied; de heckrunderen zaten helemaal vol met klitten. Daarnaast zagen we veel beversporen en een aantal grote zaagbekken. Tussen de putters zaten ook een aantal groenlingen, vinken en kneutjes. Misschien zat er ook nog een Europese kanarie tussen. Die werd daar een tijdje geleden af en toe gezien, en ik kwam thuis op de foto’s iets tegen wat er eentje zou kunnen zijn…

Een boom vol putters en groenlingen
Een hele groep gaat op de wieken
Midden onderin de foto hierboven vond ik dit vogeltje terug, met de goede kleuren voor een Europese kanarie…
Zoek de groenlingen tussen de putters…
De putters en groenlingen doen zich tegoed aan de zaden van de grote klit
Nog een groep putters

Vandaag ben ik nog even in het Binnenveld rond gaan kijken. Het weer betrok helaas snel, maar ondanks de miezer liet de roerdomp zich – een kilometer van zijn stekje van begin december – prachtig zien. De foto’s zijn een beetje matig door het ontzettend donkere weer, dus ik ga zeker nog een keer terug, maar toch was het mooi.

Typisch op zijn ‘roerdomps’: fotografeer een stuk riet en als je geluk hebt staat er een roerdomp tussen…
Hij houdt de vogelaars goed in de gaten
De kust is veilig, kiekeboe!
Zal er nog een lekker hapje zijn daar in de nattigheid?
Hmm… Het lijkt er niet op, maar ik hou ze in de gaten!
Waar blijven die dikke vissen nou?
Nou ja, ik verveel me… Wat zal ik nu eens gaan doen?
Ik heb een goed idee! Laat ik roerdompje gaan spelen! Hoe noemen kleine kinderen dat ook alweer? Oh ja, verstoppertje. Jij telt tot tien en dan ben ik weg!

Op de terugweg zag ik van dichtbij nog een paar reeën rustig grazen.

Twee reeën in de Bennekomse Hooilanden

Eén reactie op “Palmerswaard en Binnenveld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: