Nazomerkamp Fochteloërveen

Tegen het eind van de vakantie was er ook nog een nazomerkamp van de NJN in het Fochteloërveen, 21 t/m 25 augustus. Die dagen gingen we in het Fochteloërveen op zoek naar insecten. Het viel me eigenlijk tegen hoeveel libellen er vlogen. Een enkele venglazenmaker, een paar koraaljuffers en de algemene heidelibellen. Als grootste scoor ontdekten we op meerdere plekken Noordse glazenmakers, een zeer zeldzame hoogveensoort waar het niet al te best mee gaat. Extra leuk was het dat één van de plekken zelfs een nieuwe locatie voor deze soort was! Ook vloog daar een vrouwtje zuidelijke keizerlibel over, wat ongetwijfeld een zwerver was want die hoort daar absoluut niet thuis.

Noordse glazenmaker, man

Op mijn laatste excursiedag vonden we nog een gladde slang, een erg leuke afsluiter die zich mooi liet platen!

Gladde slang, man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: