Wilde Kievitsbloemen

Vandaag hebben we op doorreis even gekeken langs het Zwarte Water in de omgeving Zwolle, waar enorme velden wilde kievitsbloemen zouden moeten zijn. Op weg daarheen zagen we al een visarend vliegen en bij de velden zelf – die inderdaad volstonden met kievitsbloemen – vloog er nog eentje. Na bestudering van de foto’s bleek het hetzelfde exemplaar, dat blijkbaar met ons mee was gevlogen.

De visarend onderweg
De visarend bij de kievitsbloemen, mét vis

De kievitsbloemen waren prachtig. De velden zelf waren afgesloten, maar direct langs het pad er tussendoor stonden er ook een aantal. Dit was kennelijk precies de goede tijd; er waren nog nauwelijks uitgebloeide bloemen te zien, ook weinig knoppen. Alles stond vol in bloei.

Wilde kievitsbloem

Het veld vol met kievitsbloemen, boterbloemen, paardenbloemen en speenkruid

De kievitsbloem in knop

De making of: Elske houdt mijn witte paraplu vast als zonnescherm, het licht is anders te fel. Als windscherm hielp het niet, de wind en de zon kwamen niet van dezelfde kant…
Het hele veld met tienduizenden exemplaren ingaan is gelukkig niet nodig, er staan er ook een aantal aan deze kant van de greppel direct aan het pad. Als de fotografen daar gebruik van maken kunnen de prachtige grote paarse velden bespaard blijven.

Als toetje kwam er nog een zwarte wouw hoog overvliegen.

Zwarte wouw, hoog overvliegend
Vuurjuffer, één van de eerste van het jaar

2 Reacties op “Wilde Kievitsbloemen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: