Muurhagedissen in Maastricht

Gisteren ben ik met een groepje vrienden gaan genieten van het gratis reizen met het boekenweekgeschenk in de trein. We hebben een groot deel van Zuid-Nederland gezien; Ede-Wageningen – Nijmegen – Roermond – Maastricht – Heerlen – Eindhoven – Breda – Rotterdam – Schiphol Airport – Amsterdam – Hilversum – Utrecht – Ede-Wageningen. Tijdens de tussenstop in Maastricht hebben we even door het centrum rondgelopen en heb ik ook mijn vrienden overgehaald om even muurhagedissen te zoeken bij een paar oude muren net buiten het centrum. Deze zeldzame hagedis komt van oorsprong alleen in Maastricht voor. Op enkele andere plekken zijn ze (illegaal) uitgezet.

De muurhagedissen zaten massaal te zonnen en ondanks dat ik vanwege het vele reizen ervoor had gekozen om geen camera mee te nemen heb ik toch een paar leuke telefoonfoto’s van de muurhagedissen.

Muurhagedis, man
Muurhagedis, man
Muurhagedis, vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: