Siberische notenkraker blijft genieten in Wageningen

Vandaag ben ik weer even bij de Siberische notenkraker in Wageningen langs geweest. In tegenstelling tot de laatste twee keren werkte hij weer erg goed mee. ’s Ochtends had ik alleen geen camera meegenomen omdat hij eerder niet goed meewerkte. Met mijn telefoon kon ik zelfs ook nog wat leuke plaatjes maken.

De Siberische notenkraker met wat fotografen erachter
De notenkraker vlak voor mijn neus, ik had de verkeerde jas aan vanochtend… Foto: Caroline Walta

’s Middags werd de lucht wat lichter en ben ik met camera nog even teruggegaan. Ik heb er geen spijt van gehad, want wat was hij leuk bezig! Constant noten verstoppen, weer zoeken en op een andere plek verstoppen. Intussen trok hij zich totaal niks van de vogelaars aan, niet zo heel veel meer omdat veel hem al gezien hebben. Regelmatig kwam hij zo dichtbij dat ik niks anders kon dan portretjes schieten, de hele vogel kreeg ik er niet eens op.

Siberische notenkraker
Op het balkon van de studentenflat werd hij veel gevoerd met walnoten die hij in het veldje kwam verstoppen
Close-up

Eén keer scharrelde hij een noot vlak onder mijn lens op om op te eten.

Een walnoot is zeker niet veilig!
En de nootjes weer afdekken met wat takjes en blaadjes

En de volgende walnoot komt er weer aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: