Insectenleven op de Wageningse Berg

Gisteren ben ik mee geweest met de afdelingendag van de NJN. Alle afdelingen streden met de meest gekke opdrachten tegen elkaar. Naast opdrachten uitvoeren hebben we ook heel veel gescoord.

We begonnen bij het Arboretum Belmonte. Via de bovenrand en later onderrand van de Wageningse Berg liepen we naar het miniheitje op de Wageningse Berg. Daarvoor hadden we al een paar ringslangen gezien. Op het heitje waren een stuk of wat zandhagedissen, ringslangen en een hazelworm. Wat vooral opviel was het aantal insecten. Gigantische aantallen zandbijen, andere bijen, sluipwespen en zandloopkevers liepen en vlogen er rond. Vooral de asbij en grote zijdebij sloegen alles. Bij honderden, zo niet duizenden vlogen er rond. Voor elke stap die je zetten vlogen er drie voor je op en zag je er nog drie zitten. Ook groene zandloopkevers waren er veel, samen met enkele bastaardzandloopkevers. Niet zoveel als grijze zandbijen, maar ook deze renden bij enkele honderden rond.

Grote zijdebij
Asbij
Groene zandloopkever
Bastaardzandloopkevers
Groene zandloopkever
Zandhagedis, man
Zandhagedis, man

Het weer was perfect. Alles was goed actief, maar niet té actief zodat we het goed konden bekijken. De tweede ringslang heeft gewonnen. Hoe die lag, echt alleen maar WAUW!

De ringslang lag er schitterend bij!
Bij Wageningen heb ik hem er nog nooit zo mooi opgekregen

Halverwege de middag zijn we nog even naar de uiterwaarden gegaan. Een paar zingende blauwborsten en een cetti’s zanger maakten de dag compleet.

Blauwborst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: