Bosuil en patrijzen

Gisteren ben ik vanwege een storing met de treinen met de fiets naar school gegaan. Meestal los ik het op met omreizen of wachten, maar een keertje fietsen leek me ook wel leuk. Achteraf was het ook een goede keuze, want halverwege ontdekte ik dat inmiddels niet alleen het spoor tussen Zeist en Ede geblokkeerd was, maar dat ook op de twee omreismogelijkheden problemen waren.

Ik begon de route met het fietspad over de Laarserberg. Ik kon het niet laten even bij de bosuilen te kijken, en ja hoor, er zat er eentje voor het gat.

Bosuil

Later week ik van de grote weg bij Leersum en ging verder via kleine onverharde fietspaadjes langs het Leersumse Veld, door naar Maarn en na Maarn door naar Austerlitz. Was ik daar ook eens geweest.

Bij het Leersumse Veld schoot er een ree vlak voor mij over het fietspad. Op nog geen 10 meter. Hij bleef vlak naast het fietspad staan en ik zo stonden we met amper 10 meter tussen ons naar elkaar te kijken. Na een seconde of 15 liep hij rustig parallel aan het fietspad door en op nog steeds deze korte afstand reed ik zo voorzichtig mogelijk mee. Af en toe knabbelde hij een blaadje en hij trok zich totaal niks van mij aan.

Uiteraard was ik een uur te laat op school, maar achteraf bleek dat als ik het met de trein had geprobeerd ik minstens anderhalf uur later zou zijn.

Vandaag heb ik na school even foto’s gemaakt bij de patrijzen in het Binnenveld bij Wageningen. Ik kon er 7 vinden, wat zeker niet slecht is. Eén paar zat ik ook heel dichtbij de weg.

Patrijs
Twee patrijzen van dichtbij

Eén reactie op “Bosuil en patrijzen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: