Amfibieëntrek loopt door

Ook zondag en gisteren heb ik salamanders, kikkers en padden overgezet. Zondagavond was het heel droog, waardoor eigenlijk elke salamander er een beetje sneu uitzag. Qua fietsers was het rustig, maar toch waren er relatief veel doden. De helft van deze dode salamanders had geen verwondingen. Ze waren tijdens het trekken uitgedroogd. Ondanks dat heb ik 64 salamanders levend over kunnen zetten, samen met 4 padden.

Gisteravond regende het. Ondanks de nattigheid waren er niet zo veel amfibieën op de been. Het was net wat aan de koude kant, en de grootste aantallen salamanders zijn waarschijnlijk al bij het water. Ondanks dat waren er nog 37 kleine 2 watersalamanders, 2 bruine kikkers en een gewone pad.

Gewone pad
Gewone pad
Kleine watersalamander, man
Kleine watersalamander, man

Nu is het alleen nog hopen dat alle vertrokken beesten de vorst van komend weekend gaan overleven!

En vergeet niet nog even mee te doen met de ransuilenprijsvraag als je dat nog niet gedaan hebt!

Eén reactie op “Amfibieëntrek loopt door”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: