IJspret

De afgelopen dagen hebben we heel wat ijspret gehad. Vanaf vorige week vrijdag zat ik met een aantal klasgenoten in een vakantiehuisje van één van die klasgenoten in Maarn. Het Henschotermeer was helaas nog niet in een schaatsbaan veranderd, maar het was wel gezellig. Het enige wat ik daar nog heb gefotografeerd is een spinnetje dat we in het huisje vonden.

Schorsmarpissa
Schorsmarpissa

Op dinsdag ben ik met één van die klasgenoten naar een ondergespoten skeelerbaan in Doorn geweest om te schaatsen. Die baan was voor de derde dag open, dus het werd hoog tijd. Daar hebben we gezellig een heel aantal rondjes geschaatst.

Schaatsen op de schaatsbaan in Doorn

Na het schaatsen ging ik weer terug naar Wageningen, maar niet om stil te zitten. Ik ben vrij snel weer weggegaan om in de buurt naar potentieel schaatsijs te gaan zoeken en te kijken wat ik tegenkwam. Op de Nevengeul in de Wageningse Uiterwaarden waren enkele schaatsers die tussen de wakken door reden. Niet echt veilig dus. Dankzij de wind die de wakken open hield waren langs de kant ook ontzettend mooie vormen rondom takjes ontstaan. Het water is tegen de takjes aangeblazen en op die manier ontstonden ontzettend fotogenieke objecten. In de Blauwe Kamer werd ook geschaatst. Dat was redelijk veilig, maar er liep een richel midden over de plas waardoor het baantje niet erg groot was. Op de terugweg zag ik langs het Nieuwe Kanaal nog een slobeend (nog nooit gezien in die buurt) en meerdere ijsvogels.

Twee patrijzen

IJs

Sneeuw kristalletjes
Waaghals op het ijs gisteren op de Nevengeul
IJsvogel, twee wilde eenden en een blauwe reiger

Vandaag ben ik met een vriend uit Bennekom in het Leersumse Veld gaan schaatsen. De eerste plas was ongeveer betrouwbaar, al kraakte het nog wel flink. Na een uur aardig wat rondjes (ongeveer 18 km) geschaatst te hebben hebben we het zekere voor het onzekere genomen en zijn we weer naar huis gegaan. De foto’s volgen later nog.

2 Reacties op “IJspret”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: