Bijzonder meesje

Terwijl ik vanmiddag door het Binnenveld naar huis fietste ontdekte ik in de struiken een opvallend pimpelmeesje. Tussen de gewone pimpelmezen zat een grotendeels albino (leucistische). Al poetsend liet hij zich prachtig zien! Bij kraaien, kauwen en merels heb ik het wel vaker gezien, maar bij mezen nog niet. Ik ben benieuwd of iemand dat wel eens gezien heeft, dus laat het weten in de reacties!

Ter vergelijking is hier nog een oude foto van een “normale” pimpelmees

17 Reacties op “Bijzonder meesje”

   1. Je hebt wel van die merels en kauwen die veel wit hebben maar ook zwart. Ik weet niet of dat gedeeltelijk albino heet, maar dat is het volgens mij wel. Die hebben geen rode ogen.

    Like

   2. Blijkbaar is er een bericht tussen Leersum en Wageningen terecht gekomen: Alleen echte albino’s hebben rode ogen volgens wikipedia, leucisten hebben normaal gekleurde ogen.

    Geliked door 1 persoon

 1. Hee Jan – Freerk, wat bijzonder !
  Vorige week hadden wij hier in de tuin een vogeltje en ik zei tegen .
  Aad : Kijk, een albino staartmees !
  Ik weet niet of dat echt zo was, ik weet ook niet of dat bestaat, maar het vogeltje leek het meest op een staartmees en was grotendeels wit.
  Heel apart….

  Een fijne vakantie voor jou ! Hanneke

  Geliked door 1 persoon

   1. Aan de koptekening kun je inderdaad heel duidelijk zien dat het een pimpelmees is. Weet je zeker dat je ze niet door elkaar haalt? Want volgens mij is het niet zo heel moeilijk te zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: