Waldorf Kakuma Project – ACTIE!

Totaal opgehaald met deze actie: €216,95!

De actie is inmiddels voorbij, heel erg bedankt voor het steunen!!

Update:

De actie voor het Waldorf Kakuma Project is tot nu toe een groot succes! De kaartjes lopen als een trein, en ondanks dat morgen pas de echte actiedag is. De webshop heeft nog niks opgeleverd, maar met huis-aan-huis verkoop heb ik inmiddels bijna €130 verdiend!

Vandaag heb ik nieuwe kaartjes bijgedrukt. Morgen ga ik tijdens de actiedag verder met het huis-aan-huis verkopen. Als je wilt dat ik langskom, moet je vóór 29 september 12:00 uur een mailtje sturen naar janboelvanfladderaarsenkruipers@outlook.com (Driebergen/Zeist en omgeving), en voor 14:00 uur (Wageningen/Ede en omgeving). Zet daarin je naam, adres en welk(e) setje(s) je wilt hebben. Het is dan wel zo dat je thuis moet zijn (tussen 12:00 uur en 14:00 uur voor Zeist en omgeving en tussen 14:30 uur en 16:30 uur voor Wageningen en omgeving) om de kaartjes aan te nemen en te betalen, wat natuurlijk helaas niet heel handig is midden op de dag. Ben je niet thuis, en wil je toch het Waldorf Kakuma Project wilt steunen, kun je het ook via de webshop bestellen (vóór 29 september 23:59 uur!). Dan kom ik niet morgen, maar op een later tijdstip langs, of stuur ik de kaartjes op via PostNL (kosten koper).

Hieronder zijn de setjes kaartjes te zien die ik verkoop. Vanwege tegenvallend succes heb ik twee setjes niet opnieuw meer afgedrukt.

Setje 1: libellen
Setje 2: vlinders
Setje 3: vogels

Het project

Deze week (t/m 29 september) zamel ik met mijn school (Stichtse Vrije School in Zeist) geld in voor het Waldorf Kakuma Project. Wij hebben elk jaar een soortgelijke actie in het kader van Sint Michael: Iets goeds doen voor de ander. Dit is een project in het UNHCR Vluchtelingenkamp Kakuma. Het kamp, dat is opgericht in 1991, ligt in het noordwesten van Kenia aan de grens met Zuid-Sudan.

Nu de strijd in Zuid-Sudan weer is opgelaaid komen er dagelijks 400 vluchtelingen de grens over, waaronder 300 kinderen.

Onder begeleiding van de Nairobi Waldorf School, de Freunde der Erziehungskunst en het Internationaal Hulp Fonds helpen jonge enthousiaste mannen en vrouwen uit het kamp deze kinderen bij de verwerking van hun oorlogstrauma’s.

Door middel van de kunstvakken van de vrijeschool als boetseren, euritmie en nat-in-nat schilderen weten zij de kinderen (afgelopen jaar 9500) weer een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven. Zelf krijgen de leraren (sommigen van hen zijn in het kamp geboren) door dit werk de kans de uitzichtloosheid van het kampleven de baas te worden.

Waarom zet ik dit op mijn natuurfotoblog?

Dit jaar voer ik actie door mijn eigen natuurfoto’s te verkopen. Ik doe dit door ansichtkaarten af te drukken en langs de deuren te gaan om ze te verkopen. Ook zet ik deze week tijdelijk de prijzen in mijn webshop iets omhoog. De afdrukkosten houd ik zelf, omdat ik er geen verlies op wil draaien, maar alles wat overblijft gaat naar het Waldorf Kakuma Project! Per product zal dit zo’n €3,- tot €4,- zijn.

Bestel op de webshop!

Waarom meedoen?

Door mee te doen steun je het Waldorf Kakuma Project! Honderden vluchtelingen per dag worden er opgevangen, met trauma’s aan moorden, schietpartijen en ga zo maar door. In het kamp leren ze zelfvertrouwen te krijgen, en leren ze zich weer veilig te voelen. Door deze actie te steunen kunnen materialen voor de vrijeschoolvakken, leraren en andere hulp betaald worden!

Ga nu naar de webshop en bestel wat je wilt! Het geld wat het oplevert gaat naar het Waldorf Kakuma Project in Kenia!

Deel dit bericht!

Het zou heel fijn zijn als jullie mijn bericht willen delen, om zo groot mogelijk bereik te krijgen bij deze actie! Links op WordPress, Facebook, Twitter, Instagram, alles mag! Alvast heel erg bedankt!!!

Officiële site

Klik hier om naar het stuk op de site van het Internationaal Hulp Fonds te gaan!