Reisblog 24 – Zwitserland – Voralpsee

Op hadden we 20 juni onze laatste hele dag in de Alpen. Omdat we graag nog wat hoger de bomen in wilden, fietsen ons wat te veel was en de kabelbaan te duur, namen we de bus omhoog naar de Voralpsee, een schitterend bergmeer op zo’n 1100 meter hoogte. Het was net een wat koelere en meer bewolkte dag, waardoor het lekker was om een beetje rond te lopen. De Alpenweides met koeien, het naaldbos en de geweldige ruige bergen rondom het meer. Het was prachtig! We vermaakten ons met het landschap en de eigenlijk maar weinig vlinders. De spectaculairste soort zagen we alleen even voorbij waaien: het hemelsblauwe (lees: HEMELSBLAUWE) adonisblauwtje. Ook zagen we klaverblauwtjes en behoorlijk wat dwergblauwtjes die op de stront en modder zaten te chillen.

De frisse bries maakte het net te koud om te zwemmen. Zo hielden we het droog deze dag en de zomerse 25 graden maakte het een aangenaam dagje. Terug in het dal was het overigens nog even afzien met zo’n zeven graden warmer toen we terugkwamen.

En zo zat onze vakantie er ineens op. Na ongeveer een maand van fietsen en rondstruinen, veel vlinders en vooral intens genieten. We hebben het fantastisch gehad, van het Nederlandse uithoekje Kerkrade tot het Zwitserse Buchs in het begin van de Alpen. En dat allemaal op de fiets! Vanaf de Eifel volgden we het Rijndal met af en toe een uitstapje de heuvels in. Wat een tour, wat een genot!

Over de matige terugreis zal ik het maar niet te lang hebben. Op de laatste ochtend in Zwitserland brak er een tentstok, we fietsten terug naar de Duitse kant van de Bodensee, daar kregen we met de verminkte tent een enorme onweersbui te verwerken (ging gelukkig goed) en daarna reisden we in twee dagen met het goedkope 9-euro-ticket in vele regionale treintjes inclusief vertragingen, gemiste aansluitingen en spoorproblemen naar huis. Het kon ook niet de hele vakantie lang goed gaan. Nou ja, liever op het eind dan gelijk al. We konden er overheen komen. En nu zijn we thuis!

Dit was voorlopig mijn laatste reisblog. De beide vakanties zitten erop en de zomer ligt voor mij – is inmiddels al begonnen eigenlijk. De komende tijd zal ik in iets minder hoge frequentie verhalen van mijn Nederlandse avonturen in het begin van de zomer, net na thuiskomst, delen. Na de zomer lees je verder over een NJN-kamp in Spanje en wat ik verder allemaal heb beleefd. En voor nu: een fijne zomer!

3 Reacties op “Reisblog 24 – Zwitserland – Voralpsee”

  1. Bedankt voor je verhalen van de vorige weken en de vele mooie natuurfoto’s. De afsluiter was wel redelijk heftig…. onweer en treinperikelen… maar goed, ook op die manier is het jullie gelukt ! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: