Onmogelijke missie ooievaarpaar

Vanochtend ben ik in alle vroegte met mijn vader op het land van biologische boerderij Veld en Beek bij Doorwerth geweest om zangvogels te inventariseren. De aantallen waren helaas niet hoog, mogelijk door de harde en koude oostenwind. Wat wel opviel was een paartje ooievaars dat op een net iets te kleine schoorsteen van de boerderij probeert te nestelen. Met de nadruk op probeert. Constant worden er takken vanuit de stapels snoeihout in de bosrand aangesleept, maar bijna alles eindigt in de dakgoot. De schoorsteen is gewoonweg te klein en ongeveer negen van de tien takken valt er weer af. De ooievaars zetten dapper door en proberen er het beste van te maken. Hoe lang nog? Ik heb geen idee. Ik hoop eigenlijk dat ze er snel mee ophouden en een geschiktere nestplaats gaan zoeken. Het is zonde van de moeite. De foto’s zijn helaas niet optimaal omdat ze nog vóór zonsopgang gemaakt zijn.

Eén van de twee ooievaars op de te kleine schoorsteen
De takken worden volop aangesleept, maar in de dakgoot liggen er meer dan op de bedoelde nestplaats

Meer takken worden vanuit de bosrand aangesleept

De ooievaars op een nestpaal bij de buren lijken meer succes te hebben.

De ooievaars van de buren lijken meer succes te hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: