Wauw, een rode wouw!

Vandaag ben ik weer voor de reptielen op pad geweest op de Veluwe. Door de ijskoude en harde oostenwind viel de score enorm tegen. Met een handje vol zandhagedissen en één adder waren de aantallen beperkt. Toch blijft het natuurlijk heel gaaf om deze soorten te zien!

Zandhagedis, man
Zandhagedis, vrouw

Op de terugweg met de fiets zag ik onderlangs de Wageningse Berg nog een ringslang. Toen ik even naar links keek zag ik plotseling een rode wouw. Met een flinke snelheid kwam hij heel laag recht op me af. Veel tijd om mijn camera uit mijn tas te halen had ik niet. Ik verwachtte dat de poging voor niks zou zijn, maar de roofvogel had erg veel moeite met de sterke luchtstromen rondom de Wageningse Berg. Bijna recht boven mij kwam hij nauwelijks meer vooruit en dat was genoeg om mijn camera te pakken. Wat een geweldige vogel om zo vlak boven je te hebben hangen!

De rode wouw, bijna recht boven mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: