Velduil verdwaald

Vandaag ben ik na een tip van een medefotograaf op bezoek geweest bij een verdwaalde velduil op een bijzondere plek. Deze zat namelijk niet in het open veld, waar ze doorgaans zitten, maar in een grote conifeer. De plek moet helaas geheim blijven. De foto’s vallen helaas tegen vanwege het donkere weer, de grote afstand en de goede verstopplek van deze zeldzame uil, achter een takje dat slechts af en toe met de stormwind voor de uil weg waaide.

De velduil, goed verstopt in een grote conifeer
Slechts af en toe maakt de wind een kijkgaatje

De velduil is een zeldzame uil in Nederland, al zijn er deze winter uitzonderlijk veel aanwezig in Nederland. Met name in het Noorden van het land zijn ze behoorlijk algemeen op het moment. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de grote hoeveelheid muizen. Velduilen zijn vooral in de schemering actief, doodstil vliegend boven het veld. Een prachtige verschijning.

Overvliegende buizerd

Eén reactie op “Velduil verdwaald”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: