Uilen en zwanen

Vandaag ben ik weer in Wageningen en omgeving op pad geweest met mijn telelens. Het was prachtig weer en het licht was echt top voor foto’s! Eerst ging ik eens kijken of er weer ransuilen bij een bekende overwinteringsplaats zaten. Antwoord: ja! En beter nog: meestal zitten ze alleen in een dichte conifeer, maar deze keer zaten er ook twee in een berk. Er zaten nog redelijk wat gele blaadjes in, maar toch waren ze goed te zien! Bovendien leverden de gele blaadjes leuke herfstige en schilderachtige doorkijkjes op de uilen!

Een ransuil in de berk
Genietend van het zonnetje

Na een aantal mooie plaatjes geschoten te hebben ging ik het Binnenveld in. Veel spannende soorten zag ik er niet, al was een steenuiltje verstopt in een knotwilg wel erg leuk. Daarnaast zag ik van dichtbij een aantal fazanten en lieten een stel knobbelzwanen zich tegen zonsondergang mooi fotograferen op de Campus.

Een steenuiltje verstopt in een knotwilg
Fazant, vrouw

Knobbelzwaan voor de sfeerverlichting van de zonsondergang dwars door het Dassenbos

2 Reacties op “Uilen en zwanen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: