Welkom terug, putters!

Sinds een week of twee hebben we weer putters in de tuin. Elk najaar en winter komen ze bij ons in de tuin om zaadjes uit de kaardebollen te eten. Ook vandaag konden we weer genieten van deze vrolijke vogeltjes; ze zaten vrijwel de hele dag in de voortuin te eten! Het grootste deel van de tijd waren er drie putters aanwezig, af en toe kwam er een vierde bij. Dit is slechts een deel van de grote groep van een stuk of vijftien die in de buurt rondhangen.

De kaardebollen staan vlak voor het raam, waardoor je ze rustig van dichtbij kunt bekijken. Nu ook de prunus voor het huis mooi rood gekleurd is was het decor compleet, het fotograferen kon beginnen! Door de slechte lichtomstandigheden vanmiddag zijn de foto’s helaas toch niet zo mooi geworden als ik gehoopt had. En door een vieze ruit fotograferen is natuurlijk niet erg ideaal…

Putter tussen de kaardebollen
Op de kaardebol, maar de zaden van de teunisbloem zijn ook lekker!
Een spagaat hoort er natuurlijk wel bij als je het allerlekkerste zaadje te pakken wilt krijgen

Ook een koolmees kwam de kaardebol pal voor het raam even inspecteren
Vanuit deze hoek is te zien dat hij een ring om de poot draagt, maar deze is helaas niet af te lezen

Eén reactie op “Welkom terug, putters!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: