Top vijf van 2018

Met het einde van het jaar in zicht werd het weer tijd om terug te kijken naar 2018. Daarbij heb ik ook een top vijf gemaakt van de mooiste foto’s (naar mijn mening) van dit jaar. Eerdere jaren heb ik ook wel eens mijn ouders laten kiezen en ook wel eens de volgers van mijn blog. Dit jaar heb ik dat zelf gedaan. Uiteraard mag je je mening over de foto’s achterlaten onder dit bericht, of aangeven welke foto je graag in de top vijf had willen zien!

Het was heel moeilijk kiezen voor mij, zeker toen ik nog een top zes overhad. Onder andere de weidebeekjuffers  maakten een grote kans om in de top drie te eindigen.

Nummer 1: bruine korenbout, Landgoed de Eese (Steenwijk), 21 mei

Wat ik bijzonder vind aan de bruine korenbout (nummer 1) is dat de foto midden overdag in de felle zon gemaakt is, maar dat de foto toch nagenoeg zwart is. Door de donkere achtergrond en het felle licht kon ik precies de randjes en aders van de libel op laten lichten terwijl de achtergrond volledig zwart werd.

Nummer 2: grote vos, Wageningse Berg, 26 juni

De grote vos (nummer 2) op de eikenstam vind ik bijzonder doordat de stam volledig zwart-wit lijkt, met een knaloranje vlinder helemaal alleen op die grote boomstam. Het lichteffect van de felle zon die vanaf de zijkant tegen de stam schijnt maakt het voor mij een heel bijzondere foto.

Nummer 3: sleedoornpage, Wageningen, 28 augustus

Tot slot verdient de sleedoornpage (nummer 3) een plaatsje in deze top drie. De kleuren van de vlinder en de achtergrond passen perfect in elkaar, met bovendien een standpunt waaruit vlinders niet vaak gefotografeerd worden. De schaduw van de sleedoornpage op het blad waar ze op zit is ook prachtig zichtbaar.

Nummer 4: weidebeekjuffers, Roerdal (Paarlo), 27 juli
Nummer 5: gewone pantserjuffer, Terschelling, 8 augustus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: